Utsolgt
Santoku-kniver fra Satake
Er en vakker serie kniver med styrke, balanse og tradisjon som nøkkelord i designet. Navnet Ame er japansk og betyr regn, noe som bladets design er inspirert av. Bladets såkalte "rain pattern" er ikke bare vakkert for øyet, men gjør også at råvarer som for eksempel poteter ikke suges fast på bladsiden når man skjærer.
18 cm santoku
Håndbanket blad av 5 lags aus10-stål
Bladets hardhet ligger på 60-61 hrc
Endestykke i rustfritt stål
Utrolig vakkert håndtak av masur* fra blant annet lerk, ferskentre, kamferlønn. (Obs! Alle håndtak er helt unike. Se bildeeksempel.)
Last ned høyoppløste bilder her.
Santoku er kanskje den modellen av japanske kniver som har etablert seg aller best i resten av verden. Designen varierer mye, men har ofte en høyere profil enn vestlige kokkekniver (gyutos) og kraftigere avrunding ved spissen. Det er svært vanlig ar kokker bruker sin santoku til stort sett alt når det gjelder matlagingen. En santoku passer utmerket til både grønnsaker, rotfrukt, fisk, fugl og kjøtt.
*Masur, eller rirkule, er en utvekst på et tre der fibrene går i ulike retninger istedenfor loddrett. Masurvirke er svært ettertraktet siden det er utrolig vakkert og hardere enn vanlig tre.
- Lengde/dybde: 7 cm
- Høyde: 33 cm
- Bredde: 3 cm
Artikkelnummer: 1818652-01-0
Share your favorites!
Bilder tagget med #ellos på Instagram.