Levert på 5-7 hverdager
Stekepanner fra Satake
Hamret stekepanne i karbonstål
Satake hamret karbonstålpanne varer hele livet hvis du vedlikeholder den riktig. Pannen er forbehandlet og trenger ikke brennes inn. Karbonstålet tåler høy temperatur og gir en svært fin stekeflate. Fungerer på alle varmekilder, inkludert induksjon, og i ovn.
Karbonstålpanner er suverene for alle typer steking - grønnsaker, fisk og kjøtt. Den tåler ovnstemperaturer opptil 250° og har tilsvarende egenskaper som støpejern, men klart lavere vekt. De er veldig tynne, og karbonstålet beveger seg ved oppvarming og nedkjøling. Det er naturlig og normalt at pannene slår seg en anelse. Det påvirker ikke de gode egenskapene.
2 mm karbonstål
Forbehandlet
Håndtak i rustfritt stål
Diameter 24 cm
Satake karbonstålpanne er forbehandlet og klar til bruk etter en første vask; kok opp vann i pannen og la det koke i noen minutter. Vask deretter pannen med en svamp og litt oppvaskmiddel. Skyll og tørk godt. Pannene blir bedre og bedre med en naturlig slippfunksjon desto mer man bruker dem. Siden de er så tynne slår de seg ofte når de varmes opp og går tilbake når de kjøler ned - det er helt naturlig at en karbonstålpanne slår seg.
Vedlikeholdsråd: Karbonstål er sensitivt mot fukt. La derfor aldri pannen ligge i bløt. Vask opp for hånd og skyll pannen i varmt vann. Håndtørk umiddelbart og grundig. Bunnen på pannen blir brunaktig og lett flammete, det er som det skal. Er det store, hurtige temperaturforandringer, kan bunnen bli ujevn. Varm derfor opp pannen forsiktig til ønsket temperatur.
Etter bruk - la pannen kjøle før den rengjøres. Tilberedning av produkter med høyt syreinnhold anbefales ikke siden pannens naturlige beskyttelseslag svekkes. Ved bruk av induksjon, bruk aldri boost-effekten, pannen varmes da opp for fort. Boost er kun til for å koke opp vann. Hell aldri kaldt vann i en varm panne. Karbonstålpannen skal ikke vaskes i oppvaskmaskin.
Rengjøres med varmt vann, unngå oppvaskmiddel i størst mulig grad. Hvis pannen trenger grundig rengjøring med oppvaskmiddel, er det lurt å brenne inn olje i pannen etterpå. Smør da inn pannen med et tynt lag rapsolje eller linfrøolje, og varm gradvis opp til rykende varm. La den svalne, og tørk deretter med tørkepapir. Pannen tar ikke skade av dette. Prosessen kan gjøres gjentatte ganger hvis den naturlige slippfunksjonen er vasket bort.
Riper og fargeforandringer påvirker ikke stekepannes ytelse.
- Lengde/dybde: 43 cm
- Diameter: 24 cm
- Høyde: 5 cm
- Bredde: 24 cm
Artikkelnummer: 1818638-01-0
Share your favorites!
Bilder tagget med #ellos på Instagram.