Hvis det er én kniv du bør ha hjemme, er det en god kokkekniv. Den kan betraktes som en generalist som kan skjære det meste som kommer i dens vei. Det finnes to typer kokkekniver, den vestlige og den som kalles Gyuto eller Santuko. Hvis det er noe du bør vite når du skal velge kokkekniv, er det at japanske kniver som Gyuto ofte er litt mer ømfintlige enn vestlige kokkekniver, noe som betyr at de må håndteres mer forsiktig for å holde lenge. En kokkekniv er det perfekte valget hvis du vil hakke alt fra små urter til større rotgrønnsaker eller kjøtt.
Satake Kokkekniv Satake Houcho Santoku 17 cm
599 NOKSatake Kjøttkniv Satake Houcho Gyuto 17 cm
599 NOKRichardson Sheffield Kokkekniv Scandi 20 cm
899 NOKGlobal Kokkekniv G-55 18 cm
1 589 NOKGlobal Kokkekniv G-2 20 cm
1 699 NOKFiskars Kokkekniv 15 cm Edge
349 NOKFiskars Kokkekniv 20 cm Norr
799 NOKFiskars Santokukniv 16cm Norr
849 NOKFiskars Santokukniv 17cm Edge
399 NOKRyda Knives Kokkekniv Ryda Knives 21cm
2 599 NOKRyda Knives Kokkekniv Ryda Knives 20cm
2 199 NOKRyda Knives Kokkekniv Ryda Knives 25cm
2 999 NOK Les mer